број 95-96

Гроздобер

By

По повод 25 години од смртта на великанот Блаже Конески ексклузивно пренесуваме првообјавени спомени од членови на неговото семејство.

Просечен индекс на среќата

By

…Но страдалничката тема во „Просечен индекс на среќата“ оди обратно-пропорционално со оптимизмот и нескршливоста на Даниел и со лесно-приемчивиот стил на Машадо. Романот е напишан во стил на дирекно исповедување на Даниел на Алмодовар.