број 51

Јагне за касапење

By

Кога часовникот означи десет минути до пет, таа почна да наслушнува и, неколку минути подоцна, точно како и секогаш, ги слушна гумите надвор на патеката од чакал.

Лов

By

Молг Х. (1984) е уметник кој живее и работи во Мадрид, Шпанија. Тој е автор на мошне бизарни и брутални илустрации, цртежи и стрипови,…

Шедов аквариум

By

Неокласичното здание кое станало првиот затворен аквариум со постојана изложба на флората и фауната од солените и од слатките водни средини.

Соба

By

Седиме во една соба спокојно загледани во немирот на сопствените души. Во собата има два стола и една черга со македонски народни мотиви. Едниот…