број 37

Двојно бегство

By

Жан Анри Гастон Жиро (Jean Henri Gaston Giraud, 1938-2012) е француски стрип-цртач. Освен како Жан Жиро, светска слава стекна и како Мебиус (Moebius).

Утрото на 11 септември 2001

By

Педро Гиљерме-Мореира (роден 1969) е португалски романсиер. Утрото на светот е негов прв роман, инспириран од нападите на 11 септември 2001 година.

Проектот Quiet Hiroshima

By

Quiet Hiroshima е проект што датира од 2013 година и е соработка помеѓу композиторот и продуцент Гаврило Миловановиќ и дипломираниот соло-пејач Симона Петровска.