број 11

Една година „На Точак“

By

Што е критична маса? Критична маса е возење точак! Се создава кога група велосипедисти ќе се соберат на едно место и заедно се возат по улиците од нивниот град.

Ортома

By

Ѓелески е автор на збирката хорор раскази „Морбидизам“ која, по појавата во PDF формат, наскоро ќе се објави и во печатено издание. Расказот „Ортома“ се издвојува по вештата комбинација на хумор и хорор.