афоризми

Мисли без протокол

By

Избор од дваесетина афоризми, земени од книгата „Мисли без протокол“ која излезе од печат во 2008 година на македонскиот хуморист и сатиричар Иван Карадак.

Секој циклус има свој циркус

By

Афоризмот како најкратката форма на уметничкото изразување на мислата (да не го споредувам со танга гаќичките), речиси и не остава место каде би можело нешто да се скрие.

Сентиментални будали!

By

Дваесет Фејсбук статуси од еден страстен набљудувач на македонските прилики и неприлики, за кои одговорно тврдиме дека ќе измамат насмевка на вашите лица.