антолог

Утрото на 11 септември 2001

By

Педро Гиљерме-Мореира (роден 1969) е португалски романсиер. Утрото на светот е негов прв роман, инспириран од нападите на 11 септември 2001 година.

Луѓе-риби

By

Приказната лебди во главата долго после читањето, оставајќи го читателот во својата чудна, но прекрасна орбита.

Куманово, град на писатели

By

На 4 ноември од 19.30 часот, во НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, се одржа промоција на книгата песни „Ноќниот ум“ од младиот поет Стефан Велковски, во издание на „Антолог“ од Скопје.