Интервју

Читателот на „Сфинга на гневот“ го замислувам како Индијана Џонс за книги

By

Со Жарко Кујунџиски, писател и главен уредник на книжевниот центар „Антолог“, зборуваме за многу нешта поврзани со 2020, годината што го промени светот неповратно, но и неговото творештво, издавачката куќа што ја води и македонската литература воопшто.

Местата каде што се раѓаат романите

By

Ана, пак, решив да ја преточам во телевизиска серија зашто ми бараше и понатаму да живее, бараше уште искуства и авантури што во книгата не можеше да ги искуси. Сценариото е поотворено, има повеќе ликови.

ASL PLS?

By

Со Никола Илиевски алијас Нестварност, фотограф, музички продуцент и бруцош на катедра за Општа и компартивна книжевност

Сакам денес да ми биде прекрасно

By

Последно во распоредот на Мирослав Масин, македонски сликар е отворање нова самостојна изложба на 19ти ноември во Љубљана. Веќе неколку децении држи внимание кај публиката со своите оригинални дела. Непосреден, забавен човек кој сака нештата да се случуваат природно. Многу го сака животот, а и тој него.