Кон „Баба ми ве поздравува и ви се извинува“ од Фредрик Бакман

By

Ќе пуштите солза за ова мало храбро дете, ќе се восхитувате на бабата која прави сè за внучето на разделени и речиси постојано отсутни родители да не му недостига љубов и внимание.

Кон „Мојата сестра, сериски убиец“ од Ојинкан Брејтвејт

By

Сестрите Ајола и Кореде се тотално спротивни во еден поглед, сосем исти во друг. Едната убавица, сопственичка на моден бренд и опседната со социјални мрежи, другата повеќепати повторува дека не е убава како сестра ѝ, но интелигентна е и работи како главна сестра во позната болница.