Хиперреализам

1

2

3

Мигеланшо Прадо (Miguelanxo Prado, 1958) е шпански цртач на стрипови. Пред да се посвети на оваа уметност, тој студирал архитектура, пишувал романи и сликал. Работел за неколку списанија, а за своите стрипови добивал бројни награди. Автор е и на еден анимиран филм, De Profundis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.