Тоа беше само твојата фантазија

тоа беше само твојата фантазија - џек кол

Кратка биографија за авторот: Џек Ралф Кол (Jack Ralph Cole, 1914-1958) беше американски цртач, најпознат по тоа што беше творецот на хумористичниот суперхерој Пластикмен (Plastic Man) и по своите карикатури што ги објавуваше во списанието Плејбој. Стрипчето со кое го претставуваме на страниците на Репер е едно негово дело за кое долго време се сметаше дека е загубено, а кое беше објавено во списанието The Saturday Evening Post во 1954 година.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.