Ненси е среќна!

1

2

3

4

5

 

Ерни Бушмилер (Ернест Пол Бушмилер Јуниор, 1905-1982) е американски карикатурист и цртач, кој стекна светска популарност со својот хумористичен стрип Ненси. Ненси е буцкасто  осумгодишно девојче со бујна фантазија кое постојано запаѓа во бројни неволји. Истоимениот стрип редовно излегувал во бројни американски весници и списанија. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.