Број 141-142

списание за креација и рекреација

Личното е политичко, а емотивноста е единствениот начин да побудиме емпатија

By

Кристина Гавран (Загреб, 1987 г.), магистрирала драматургија на Академијата за драмски уметности. Предавала драматургија и била лектор на драмското студио „Тирена“, играла во претстави…

OД МЕГАУСПЕШНА ПРЕТСТАВА ДО КОМПАКТЕН И МОЌЕН РОМАН

By

Игор Штикс (1977, Сараево), писател, универзитетски професор, публицист, глобтротер, активист, еден од најмаркантите ангажирани интелектуалци, регионални и европски… И, повторно, Писател. Од несомнено европски…

BookStar 2022: Brave new wor(l)ds

By

СО СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ ЗАПОЧНУВА ИМПРЕСИВНАТА ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛОТ „BOOKSTAR“ 2022   2 октомври 2022, Скопје – Издавачката куќа „Антолог“, која го организира фестивалот на…