поезија

Писмо на среќата

By

Еден ден / добив писмо / што ми рече / дека сум среќен избраник / и ако не го прекинам / кругот / ќе доживеам голема среќа…

Патот

By

Избор од десетина кратки песни кои не се хаику, но кои истовремено го имаат истиот сензибилитет, должина и продуховеност.

Синхронизација

By

Кога кашлам до болка во желудникот / ти гориш од висока неизмерлива температура… Кога викам гласно, неуморно / ти стоиш пред мене гол… Четири песни, четири прошетки низ поетичноста на волшебното секојдневие.

На Скопје, по долго време

By

Срамежлив е градот кога му пишуваш песна / дури и кога има 16 споменици со борбено срце / и 900.000 спомени во човечко срце… Четири песни од поетесата Бистра Кумбароска.