македонски автор

Љубов на улица

By

Избор песни од Голејшка, земени од нејзината прва стихозбирка „Љубов на улица“ која неодамна излезе од печат.

Скакулче игра плочка

By

Пред неколку дена поетесата Искра Донева промовираше три книги со хаику поезија. Ви претставуваме избор од нејзината книга насловена „Скакулче игра плочка“.

НеМил мој

By

Три песни од младата поетеса Катерина Диманова коишто пленат со својата лиричност и емотивност, но и со својата луцидност.

Ако добиеш писмо

By

Пет песни од Манушев, автор за чијашто поезија се вели дека доаѓа молскавично, како жесток изблик на понорница од карпа.