демо

Љубов на улица

By

Избор песни од Голејшка, земени од нејзината прва стихозбирка „Љубов на улица“ која неодамна излезе од печат.

Скакулче игра плочка

By

Пред неколку дена поетесата Искра Донева промовираше три книги со хаику поезија. Ви претставуваме избор од нејзината книга насловена „Скакулче игра плочка“.

НеМил мој

By

Три песни од младата поетеса Катерина Диманова коишто пленат со својата лиричност и емотивност, но и со својата луцидност.

Ортома

By

Ѓелески е автор на збирката хорор раскази „Морбидизам“ која, по појавата во PDF формат, наскоро ќе се објави и во печатено издание. Расказот „Ортома“ се издвојува по вештата комбинација на хумор и хорор.

Зошто ја сакам Соња?

By

Соња ја сакам уште од мал. Таа беше првата што ми подаде рака кога одевме на училиште. Секогаш ме гушкаше по натпреварите и ми даваше од нејзините слатки.

Ако добиеш писмо

By

Пет песни од Манушев, автор за чијашто поезија се вели дека доаѓа молскавично, како жесток изблик на понорница од карпа.

Три минути

By

Во рубриката предвидена за претставување македонски автор(к)и можете да прочитате еден краток и емотивен расказ од сè уште неафирмираната Конеска.