број 33

Во мислите дом

By

Декември е месец на Блаже Конески, роден е на 19 декември 1921, а починува на 7 декември 1993. По тој повод ја објавуваме песната Во мислите дом од Анте Поповски.

Кон МЕШ од Ричард Хукер

By

МЕШ е книга за тројца армиски доктори, за нивните дружења, случки и сплетки што ги прават како доктори во 4077-мата Мобилна армиска хируршка болница.

Портрети

By

Портретот е повеќе од визуелизација на ликот. Портретот е интимна врска помеѓу фотографот и субјектот….