број 29

Istanblues

By

Истанбул е град на кој со голема радост му се враќам. Го сакам поради тоа што ги обединува двете стихии што ми се најблиски – водата и воздухот.

Нушиќ во ново руво

By

Најновата премиера на театарот од Куманово, „Нажалена фамилија“, која по подолг период го врати на македонската театарска сцена…

Кога шетам

By

често, кога шетам низ градот, внимавам да бидам попристоен, оти има полно луѓе од кои ми е страв од тоа како ќе им се видам.