број 15

Хенри IV

By

Во творештвото на Пирандело, како што е веќе споменато, провејува психолошкиот релативизам кој се огледува во меѓусебниот однос на човекот со другите луѓе или, пак, во односот што човекот го има сам со самиот себе.

Црно-бела реалност

By

Darkkind е млад фотограф од Скопје. Студирал на Факултетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА – Скопје, а со фотографирање се занимава од 2008 година. Ѕирнете во неговата фотогалерија.

Од телото на мајката Земја

By

Грнчарството е еден доста креативен занает, кој ве примамува со својата убавина и со своите тајни. Неговата главна состојка е глината, која е сокриена длабоко во пазувите на земјата.