број 12

(Без)излезноста на (не)слободата

By

За струмичката театарска публика може да се каже дека е упатен и едуциран театарски аудиториум, отворен и за театарски проекти работени врз авангардните театарски концепти.

Приштина (II дел)

By

Панорамскиот поглед на Приштина денес е радикално сменет во споредба со оној од пред десетина години. Главниот град на Косово брзо го менува својот изглед, и смело граби напред.

НеМил мој

By

Три песни од младата поетеса Катерина Диманова коишто пленат со својата лиричност и емотивност, но и со својата луцидност.