број 105

Оливера Ќирковиќ „Јас Пинк Пантер“: Една Брехтовска Сага

By

Не знам каде ми отиде стикерчето со налепница за цени на која ѝ го напишав познатиот афоризам на Брехт: „Не е криминалец оној кој ограбува банки, туку оној кој ги основа“.

ФУСНОТИ, 1

By

Таму каде куќата исчезнала во зграда, мостот се престорил во друг мост, од улицата се искорнати дрвјата со мириси, шушкања и паднати лисја – меморијата ќе биде главен сведок.