Наместо колумна

Филозофијата и нарацијата во контекст на структурата на делото „Кланица 5” од Курт Вонегат (1)

By

Како атеист и човек кој не ја сака гробишта, решив да ги посетам гробовите на моите родители во Индијанаполис. Додека гледав во двете плочи, една покрај друга, посакував- можев да го слушнам во мојата глава, знаев што посакувам- да беа посреќни од тоа што беа. Беше проклето лесно за нив да бидат посреќни од тоа што беа. Јас научив за големата тага од нив.

За сестрата на Зигмунд Фројд: Жената која живееше со болката

By

„…На почетокот од мојот живот беше болката. Нешто како тивко капење на крв од скриена рана. На почетокот од мојот живот беше љубовта. Нешто како топол ветер кој се појавува да згрее тогаш кога во животот најмногу студи…“