Филм

„Рокетмен“ или како до успешен омаж кон најголемиот шоумен на светот

By

Визијата на режисерот за патот на неговиот лик е јасна и никогаш цензурирана – тој ги слави сексуалноста и хомоеротизмот, дури и во моменти кога таа предизвикува огромна душевна болка и отуѓеност од реалноста.

„Зелена книга“ – повеќе од само убаво лице на црвениот тепих

By

Попатно, секако, ги среќаваме очекуваните згоди и незгоди, падовите, најниската точка пред големиот среќен крај, и сè што може да се очекува од една продукција на големо студио темпирана за безбеден влез на Оскарите.

Смислата на создавањето атмосфера во филмот

By

Се разбира, во текот на гледањето и доживувањето на повеќето филмови, дури и во одредени сцени имаме мешање и прелевање помеѓу повеќе емоции и формирање/оддржување комплексни и хетерогени психолошки состојби.