РОМАНОТ ДОБИТНИК НА ГОНКУРОВАТА НАГРАДА, „БУСОЛА“, ОБЈАВЕН ВО „АНТОЛОГ“

By

Возбудлива и убедлива ерудиција, со зачудувачки референции на композитори од деветнаесеттиот век и езотерични ориенталисти. Како да ги поврзал Балзак и Агата Кристи на еден магичен начин!

Размисли и совети за чинот на пишување од Ернест Хемингвеј

By

Кога пишував, ми беше неопходно да прочитам што сум напишал. Ако продолжите да размислувате за тоа, ќе го изгубите она што сте го напишале претходно уште пред да продолжите следниот ден. Потребно е да вежбате, да бидете уморни во телото и да водите љубов со оној што го љубите.

Храбростa да бидеш свој: Е. Е. Камингс за уметностa, животот и стравот од чувствата.

By

„Да се биде никој друг туку себеси, во свет во кој што се случува сé, секој ден и ноќ, значи да се борите во најтешката битка во која може да се бори секое човечко суштество.“

АВТОРКАТА НА ПРВАТА ФЕМИНИСТИЧКА КНИГА ВО ИСТОЧНА ЕВРОПА ДОБИТНИЧКА НА БУКСТАР

By

Гостувањето на „една од највлијателните писателки“ во Скопје е предвидено за периодот од 12-14 ноември, кога ќе ја промовира наградената книга и ќе има средба со читателите.