Индекс на раскази преведени на македонски

Дијалог за најголемите системи (1937)
1. Раце

Море од бубашваби (1939)
2. Море од бубашваби
3. Врколак

Меч (1942)
4. Меч
5. Вечер во провинцијата
6. Таткото на Кафка

Сенки (1954)
7. Сенки
8. Жената на Гогољ
9. Писма од провинција

Во опшстество (1962)
10. Две будења
11. Вечната провинција

Кошница со полжави (1968)
12. Бакнеж

Лабрени (1974)
13. Лабрени

Случајно (1975)
14. Гради

Leave a Reply

Your email address will not be published.