Приказна од дедо ми

Три Кинеза

Си биле тројца браќа Кинези. Јакци. Јакци Дракци. И Јакци Дракци Јакци Дрони.

И три сестри Кинезинки. Ципка. Ципка Липка. И Ципка Липка Лимпопони.

Решиле да се земат. Јакци – Ципка. Јакци Дракци – Ципка Липка. А Јакци Дракци Јакци Дрони – Ципка Липка Лимпопони.

Им се родиле деца. На Јакци и Ципка – Фу. На Јакци Дракци и Ципка Липка – Фучи Фу. А на Јакци Дракци Јакци Дрони и Ципка Липка Лимпопони – Фучи Фу Фучи Фони.

Leave a Reply

Your email address will not be published.