Автобусот

Пол Кирхнер (1952) е американски уметник и илустратор кој твори во разни области, од стрип уметноста и дизајн на играчки до маркетингот. За стрип писанието Heavy Metal ја изработи серијата надреални стрипови насловена „Автобусот“ (The Bus), која редовно се објавуваше во периодот 1978-1985 година. Автор е на петнаесетина книги со стрипови, а соработувал и со разни други списанија и весници.

pol hirhner

Leave a Reply

Your email address will not be published.