Istanblues

Истанбул е град на кој со голема радост му се враќам. Го сакам поради тоа што ги обединува двете стихии што ми се најблиски – водата и воздухот. Поради меланхолијата што се крие зад фасадите на прометните главни улици. Поради атмосферата на источниот пазар и шармот на професионалните трговци, кои занаетот си го носат во гените. На крај, поради тоа што не е можно да се биде осамен во Истанбул – каде и да седнете, за десетина минути ќе ви дојде мачка да ја погалите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.