Рибја чорба

За сите љубители на ова вкусно јадење - рецепт за подготовка на рибја чорба.

karas-5483

Состојки
(за 4 порции)

2 пастмки..порцијаши

1 литар вода

1 лажичка крупна морска сол

2 лажици маслиново масло

3-4 моркови

4-5 млади кромиди

2 лажици брашно

1 јајце

3-4 лажици павлака

karas-5484

Подготовка

1. Рибата се сече на парчиња и се става во солена вода да зоврие 10-15 минути, а потоа се вади од водата.

2. Во друго тенџере се става масло и брашно и лесно се пропржува.

3. Потоа се додава водата од рибата.

4. Се додаваат и сецканиот кромид и моркови и се варат додека не омекнат (15тина минути)

5. Во меѓувреме се додава и рибата.

6. На крај, чорбата се полева со изматено јајце и павлака.

Преземено од пријателскиот портал karas4training.com/mk

Напишано од
More from РЕПЕР
Брик Лејн
Книгата е објавена со поддршка на Европската комисија во 2014 година.
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *